Склад:
● кабачок (1 шт.),
● бульба (2–3 шт.),
● морква (1 шт.),
● цыбуля (1 шт.),
● яйка (1 шт.),
● часнок, соль, перац – па смаку,
● мука – па смаку.
Гатаванне
Кабачок, пажадана яшчэ не жорсткі, абчысціць ад скуры, разрэзаць і выдаліць мякаць. Нацерці на буйной тарцы.
Бульбу, моркву і цыбулю нацерці на дробнай тарцы.
Усю нацёртую гародніну перамяшаць, дадаць яйка, соль, часнок, муку. Чым менш мукі, тым мякчэйшымі і лягчэйшымі будуць аладкі.
Цеста перамяшаць і пячы аладкі на алеі да залацістай скарынкі. Падаваць са смятанай або соусам з часнаку. Аладкі можна есці і гарачымі, і халоднымі.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Млынок”
Грыбаў Георгій
+375 (29) 691-03-65
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Брэсцкая вобл., Камянецкі р-н, в. Млыны, вул. Набярэжная, д. 32
Склад:
● кабачкі,
● яйкі,
● мука,
● соль,
● перац,
● алей,
● смятана (для падачы).
Гатаванне
Кабачок нацерці на буйной тарцы, адціснуць сок, змешаць з яйкам, соллю, перцам і дадаць муку. Аладкі абсмажыць з двух бакоў на патэльні з разагрэтым алеем. Падаваць са смятанай.
Дзе пакаштаваць
Абрамава Таццяна
+375 (29) 870-44-18
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Віцебская вобл., Браслаўскі р-н, хутар Ёдзішкі
Склад:
● гарбуз (1 шт.),
● цытрына (1 шт.),
● мёд (1 ст. л.),
● цукар (1 ст. л.),
● тварог (200 г),
● смятана (200 г),
● разынкі (50 г),
● сліва (100 г),
● сушаныя журавіны або брусніцы (50 г).
Гатаванне
Вычышчаны гарбуз нарэзаць кубікамі і пакласці на бляху. Зверху нацерці замарожаную цытрыну разам з цэдрай. Пасыпаць цукрам, сушанымі або марожанамі брусніцамі або журавінамі, разынкамі, дадаць сушаную сліву. Можна выкласці некалькі слаёў. У смятану дадаць лыжку мёду, тварог, змяшаць і заліць гарбуз. Запякаць у духоўцы пры тэмпературы 180–200 °С на працягу 30–40 хвілін.
Смачна і ў гарачым, і ў халодным выглядзе. Да гарачай запяканкі можна падаць смятану.
Дзе пакаштаваць
Петухоўская Карына
+375 (29) 397-07-06
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Мінская вобл., Менскі р-н, в. Ганалес, д. 10
Склад:
● сушаныя белыя грыбы,
● цыбуля,
● мясны фарш,
● бульба,
● смятана,
● соль,
● перац.
Гатаванне
Сушаныя белыя грыбы замачыць, адварыць і здрабніць на мясасечцы. Дадаць абсмажаную цыбулю, мясны фарш, цёртую бульбу і смятану, соль і перац дадаць па смаку. З атрыманай масы сфармаваць катлеты, абкачаць у муцэ і абсмажыць на алеі.
Перад падачай катлеты пакласці ў рондальчык, і пратушыць.
Дзе пакаштаваць
Аграсядзіба “Юсціянава”
Белазор Аляксей
+375 (29) 712-43-74
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Віцебская вобл., Верхнядзвінскі р-н, в. Юсціянава, вул. Ручаёвая, д. 5
Склад:
● невялікі качан капусты (1 шт.),
● морква (2 шт. буйныя),
● каўбасы (сардэлькі, вяндліна) (300 г),
● соль,
● перац,
● лаўровы ліст,
● зеляніна кропу, цыбулі,
● алей.
Гатаванне
Капусту дробна нашаткаваць. Моркву нацерці на тарцы. Каўбасу нарэзаць дробнымі кубікамі. Узяць рондаль з тоўстым дном або казан. На алеі трохі абсмажыць моркву, дадаць каўбасу, абсмажыць. Дадаць капусту, усё змяшаць, пасаліць, папярчыць.
Можна дадаць трохі вады. Тушыць каля гадзіны, пакуль капуста не стане мяккай і залацістай. У самым канцы дадаць 2–3 лаўровага ліста і дробна нарэзаную зеляніну кропу.
Перад падачай пасыпаць цыбуляй.
Дзе пакаштаваць
Манкевіч Фадзей
+375 (29) 786-42-17
+375 (44) 464-56-65
Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.
Гродзенская вобл., г. п. Карэлічы, вул. Кастрычніцкая, д. 39
Па Вашых пытаннях і прапановах мы гатовыя адказаць Вам па кантактных тэлефонах, дадзеных ніжэй.
E-mail: info@ruralbelarus.by
Вэб-сайт: www.ruralbelarus.by
© Усе матэрыялы дадзенага сайта з'яўляюцца аб'ектамі аўтарскага права (у тым ліку дызайн) БГА "Адпачынак у вёсцы". Забараняецца капіраванне, распаўсюджванне (у тым ліку шляхам капіявання на іншыя сайты і рэсурсы ў Інтэрнэце) або любое іншае выкарыстанне інфармацыі і аб'ектаў без папярэдняй згоды праваўладальніка.